Wintersporten in de omgeving van Sauerland, Duitsland

Onze vakantiewoning in de sneeuw

Actief sporten in de winter - Sauerland, Duitsland

Sauerland kent enkele grote wintersportplaatsen zoals Winterberg en Willingen, welke internationale bekendheid genieten. Voor actief sporten in de winter bent u hier op de pistes van Sauerland Duitsland op de juiste plaats. U kunt hier naar hartelust skiën - alpine-ski - snowboarden - langlaufen - rodelen - sledetochten - sneeuw wandelingen - ijsstokschieten en nog veel meer. Uitstekende faciliteiten en voorzieningen maken deze plaatsen prima toegankelijk voor het beoefenen van wintersport, waarbij door inzet van sneeuwkanonnen sneeuwzekerheid gegarandeerd is.

Ons vrijstaande comfortabele vakantiewoning is een goed vertrekpunt om naar Winterberg en Willingen te rijden. Op slechts 45 minuten rijden van ons huisje bereikt u één van deze wintersportplaatsen.
Onze vakantiewoning is knus en gezellig ingericht en heeft, door zijn zonnige woonkamer met panoramisch vrij uitzicht een bijzondere ligging op het vakantiepark.
U kunt zich heerlijk opwarmen bij knapperend vuur van houtkachel en gezellige avonden hebben met familie of vrienden.
Onze vakantiewoning wordt verwarmd met geheel nieuwe verwarmingselementen welke als hoofdverwaming dienen, daarnaast is ons huis kortgeleden volledig geisoleerd.
Hierdoor is het ook 's winters lekker en behaaglijk warm in het huisje.
Onze vakantiewoning is geschikt voor maximaal 6 personen en het gehele jaar door in bepaalde periodes te huur, omdat wij zelf ook regelmatig in onze woning verblijven en onze vakantie houden.
Steden en dorpen trekken hun winterjasje aan en kleuren op door feestelijke verlichting.
Kijk hier voor meer foto's van verschillende seizoenen.
Wintersport in Willingen en Winterberg

Wintersport in Willingen en Winterberg regio Sauerland in Duitsland - wintersportgebieden dichtbij onze vakantiewoning in Frankenau.

Winterpret bij vakantiewoning in Feriendorf-Frankenau

Winterpret in Feriendorf-Frankenau.

winterport met hond

sneeuwpret voor onze hond in Nationaalpark

Op vakantie met de hond

Wij heten honden welkom in onze vakantiewoning. Ook 's winter kunt u hier genieten van een vakantie met hond genietend van het sneeuwitte landschap. Gemiddeld ligt er in Frankenau ongeveer 2 tot 3 maanden per jaar sneeuw. Zoals u hier kunt zien, kunnen honden ook heel erg genieten van het dikke pak sneeuw. In de bossen moet uw viervoeter aangelijnd zijn, maar op besneeuwde velden van Frankenau mag uw hond lekker vrij rennen.
Hond en baas zullen zich prima vermaken in deze omgeving. Onze viervoeter vond het hier geweldig in sneeuw en wilde niet meer de auto in om terug naar huis te gaan.

Natuurlijk zijn er ook genoeg activiteiten die u zelf kunt doen tijdens winterperiode in Sauerland.
Vele mogelijkheden zoals langlaufen of andere takken van wintersport.

Sneeuwpret bij ons vakantiehuis Sauerland

In alle winterperiodes is er in de direkte omgeving van onze vakantiewoning meer dan voldoende te beleven.
Kinderen hebben dikke pret en glijden met een slee van heuvels af naar beneden.
Op enkele minuten lopen van ons vakantiehuis kunt u in National Park Kellerwald-Edersee prachtige wandelingen maken en zich uitstekend vermaken door de prachtige natuur en rulle sneeuw met gezonde frisse lucht.

Wintertijd is tijd van rust in het Nationalpark Kellerwald Edersee, natuur wordt toegedekt met een dikke laag witte sneeuw of ijs met soms prachtige ijskristallen op bladeren en takjes.
Het geluid wordt wat meer gedempt en het lage zonlicht wordt versterkt.
Vanzelfsprekend kunt u ook in winter alle gemarkeerde wandelwegen benutten voor zover situaties, uitrustung en uw conditie dat toelaat.
We vragen u in ieder geval deze rusttijd van natuur te respecteren en niet van het wandelpaden af te gaan. Naast plezier van sneeuw beschikt deze omgeving van ons vakantiehuis tevens een breed recreatief aanbod zoals zwemmen, tennis, squash,paardrijden etc..
Inrichting van onze vakantiewoning vindt u op deze link van onze woning.
Indien u wilt reserveren, kijk u op bechikbaarheid van ons vakantiehuis om te zien of onze woning nog beschikbaar is, vervolgens kunt u ons mailen.
Met slee de besneeuwde heuvels van Frankenau afglijden

Sleeën van besneeuwde heuvels van Frankenau.

wandelen met honden in sneeuw in Sauerland Duitsland

wandelen met honden Fjodor en Maica in de sneeuwlanglaufers in Winterberg

heerlijk langlaufen in het Sauerland

Wintersport in Sauerland

Op bezoekers van de wintersportgebieden van het Sauerland staan ruim 150 uitgestrekte afdalingen te wachten.
Door meer dan 200 sneeuwmachines is wintersport gegarandeerd van december t/m maart in de grotere wintersportplaatsen.
Snowboarders kunnen genieten van een speciale funpark met talrijke hindernissen.
Internationale sportcomplexen en eersteklas evenementen zoals voor bob- en rodel wereldbeker of het grote skispringen evenement trekken naast 's werelds beste wintersporters jaarlijks ook een groot aantal bezoekers naar Willingen.
Vele honderden kilometers uitstekend geprepareerde loipes wijzen langlaufers de weg door het prachtige winterlandschap.
Daarnaast nodigen diverse wandelwegen uit tot het genieten van een mooie winter wandeltocht.
Wetenswaardigheden over de grotere skigebieden:
    -Zeer fijne sneeuw uit helder water
      vanaf -2º C
    -140 sneeuwkanonnen
      40 besneeuwde skipistes
    -530.000 m² besneeuwde piste-           oppervlakte oftewel 105 voetbalvelden
    -3 besneeuwde rodelhellingen
    -8 km besneeuwde loipes
sneeuwkanon

sneeuwkanon wordt ingezet voor extra
sneeuw op de heuvels


sneeuwkanon

skieën op de pistesWintersportplaats Winterberg in sneeuw

Wintersportplaats Winterberg op een ochtend in november

Winterberg

Winterberg is een zeer bekende wintersportplaats en heeft haar naam als winterbestemming al waargemaakt. Deze plaats heeft voor wintersport een zeer breed scala aan mogelijkheden en ligt op ongeveer 38 km van ons vakantiehuis. Voor waaghalzen is er een zwarte piste. Voor wintersporters met minder ervaring zijn er mogelijkheden ten overvloede. Rondom Winterberg kan men mooie afdalingen maken vanaf de Bremberg - Poppenberg - Herloh (15 km pistes) en de Kahler Asten (842m). Zowel skiërs als snowboarders kunnen kiezen uit verschillende, prima geprepareerde hellingen. Ook voor langlaufers is er genoeg te beleven. 's Avonds kan men zelfs terecht op verlichte loipes in het Kurpark.

Battenhausen in sneeuw Sauerland Duitsland

Battenhausen met sneeuwtapijt

Wintersport in omgeving

In Battenhausen, ongeveer 13 km vanaf ons huisje, kunt u skieën. Er zijn 2 skiliften een grote en een wat kleinere lift. Uitermate geschikt voor beginnelingen of gezinnen met kleine kinderen die niet naar een drukke wintersportplaats zoals Willingen of Winterberg willen gaan. Battenhausen ligt in het hart van het Kellerwald direct aan wandelroute Kellerwaldsteig. Aan berg "Hohes Lohr" 675m hoog ligt het wintersport en vrije tijdsgebied. In het gebouw onderaan de helling bevindt zich Skihut "Hüttengaudi" hier kunnen wintersporters zich vermaken. Zo zal er elk jaar weer een ijsbar zijn, die zelf wordt gemaakt. Hier heeft men ook een uitstekend uitzicht op ongerepte prachtige natuur. En natuurlijk niet te vergeten - apres ski party's die er gehouden zullen worden. 's Avonds verder sporten is ook mogelijk door nieuw geplaatste lichtmasten.
skilift in Sauerland

Skilift brengt u naar hogere pistes

Winterbanden wel of niet verplicht?

Als u van plan bent voor uw autovakantie naar uw wintersportaccomodatie door Duitsland te rijden gelden er de volgende regels. Zijn winterbanden zijn nu echt wettelijk verplicht? In de Duitse wet stond niet specifiek vermeld dat winterbanden verplicht zijn.
Wel was wettelijk de regel opgenomen, dat uw auto aan winterse weersomstandigheden aangepast moet zijn. Welke banden 'passend' zijn, was niet bekend.

Winterbanden hebben een ruwer profiel en zijn gemaakt van zachter rubber dat bij lagere temperaturen soepeler blijft. Dit leidt tot een betere wegligging en een kortere remweg. Uit onderzoek van de Oostenrijkse ANWB, blijkt dat auto's met zomerbanden op een besneeuwde weg een dubbele afstand overbruggen voor ze bij een fikse trap op de rem tot stilstand komen. Maar zelfs als wegen droog zijn is de grip van een winterband beter.

De wet die je in Duitsland verplichtte op winterbanden te rijden, stond het afgelopen jaar ter discussie. Op vrijdag 26 november 2010 besloot de Duitse Bondsraad, vergelijkbaar met onze Nederlandse Eerste Kamer, om deze wet te verduidelijken en boetes te verhogen. Vanaf winter 2010/2011 is het in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden op winterbanden te rijden.
Doe je dit niet, dan kun je een boete verwachten van veertig euro.
Veroorzaak je met zomerbanden gevaar op de weg, dan krijg je een boete van tachtig euro. Deze bedragen zijn verdubbeld ten opzichte van vorige winter.

Er zijn in Nederland ook bedrijven waar je winterbanden kunt huren, soms zelfs ook met sneeuwketingen.
Dit is handig voor een korte wintersportvakantie.
winterbanden voor een zorgeloze autovakantie in Duitsland

Goede winterbanden voor een veilige wintersportvakantie
sporten voor in de winter