Fietsen in de nabije omgeving van de Edersee in Duitsland

Rehbachstrand

fietsen in de natuur

fietsen in de natuur

Fietsen rondom de Edersee

Het Waldeckerland dichtbij het Sauerland is bij uitstek de streek met de mooiste, meest spannende en avontuurlijke fietsroutes.
Beginners en families kunnen hier terecht, maar ook fanatieke gevorderden vinden er volop uitdagende routes.
Het grote voordeel van Duitsland is dat het dichtbij ligt, maar wel overweldigende natuur en indrukwekkende cultuur biedt. Met zijn idyllische middelgebergten en prachtige meren is Duitsland een paradijs voor een ieder die een actieve
vakantie wil houden.

Fietsen met de E-bike

Voor mensen die het wat rustiger aan willen doen om de soms wat steile heuvels in deze streek te bedwingen is er de E-bike. Deze nieuwe trend maakt het mogelijk ook voor ouderen en volledig ongetrainde gebruikers om elke berg te beklimmen. Zo kan men zelfs tegen de wind in met een glimlach op het gezicht genieten van het prachtige landschap. Electrische fietsen met trapondersteuning kan men o.a. huren bij de receptie van het vakantiepark en het Nationaalparkcentrum Kellerwald Edersee.
Deze zo goed als nieuwe fietsen zijn goed onderhouden en kunnen ook bij 11 verhuurstations in de omgeving worden gehuurd. Er zijn 5 batterij wisselstations beschikbaar.

In deze mooie omgeving verhuren wij het gehele jaar door onze vrijstaande vakantiewoning op een schitterende locatie met vrij uitzicht.
e-bike

Fietsen bij Edersee
e-bike

Vakantiewoning 121 op Feriendorf Frankenau huren

Wij verhuren ons comfortabele vakantiehuisje op vakantiepark Feriendorf Frankenau. Ons huisje ligt midden in het natuurrijke gebied Nationaalpark Kellerwald Edersee. Hiervandaan kun je heerlijk genieten van rust, natuur en van een prachtige wandeling. Voor meer informatie over ons huisje Lees verder

vakantiewoning

Ontspannen en genieten

Of u nu sportief aan de slag wilt of u lekker wilt ontspannen, ontdek de veelzijdige mogelijkheden om beweging en natuur tot een perfect vakantieavontuur samen te smeden.
Al jaren is fietsen een van de populairste vrijetijdsbestedingen.
In de pedalen klimmen is goed voor lichaam en geest.

Geniet van de indrukwekkende natuur van het Waldeckerland. Deze aantrekkelijke streek is een fietsbestemming bij uitstek.
Er bevinden zich vele rivieren, eindeloze bossen en pittoreske heuvels.
Onderweg moet u zeker de tijd nemen om te genieten van het landschap en om een even een kijkje te nemen in de leuke steden en dorpen waar u ook nog een beetje cultuur kunt proeven.

fieters op Am Sternberg
Hier vindt u de fietsroutes in de omgeving.routekaartje Edersee Radweg

Der Edersee Radweg website

De Edersee Radweg Fietsroute

In December 2005 is een grote wens in vervulling gegaan
van de omwonenden van de Edersee. Het gereed komen van een nieuwe rondweg om de Edersee. De kortste afstand is 53 km rondom het"blauwe oog van het Waldeckerland"

De Edersee rondweg gaat door een van de mooiste middelgebergte landschappen
van Duitsland en biedt veel afwisseling.
De rondweg is geschikt voor jong en oud voor gevorderden of voor diegene die nog hiervoor willen trainen.
De Edersee is uitstekend verweven met de landelijke rondwegen R5 en R6.
Aan de zuidzijde van het meer voert de fietsrondweg gedeeltelijk door het Nationalpark Kellerwald Edersee.

Allerlei regionale Noord-Hessische fietsroutes vormen samen met de grote Hessische langeafstands fietsroutes een uitgebreid, zeer afwisselend fietsroutenetwerk waar op iedere kilometer wel iets te beleven valt. Vooral de fietspaden langs de Fulda, Werra, Eder, Weser, Diemel en andere rivieren zijn erg interessant.
Bovendien vindt u op veel plaatsen verwijzingen naar de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm, die in deze regio hun wereldberoemde sprookjes hebben verzameld!

Voor elke fietser een belevenis

Bent u wielrenner, moutainbiker, fietstourist of een gelegenheidsfietser?
Het buitengewone wegennet van Hessen biedt voor iedere fietser zijn perfecte tour. De vlakke wegen rondom de meren van het Sauerland zijn startpunten voor schitterende fietsroutes. Talrijke rondwegen zorgen ervoor dat Hessen zich op 2 wielen zeer goed laat ontdekken.

De Hessische Rondwegen worden verbonden door meer dan 2400km aan wegennet. Vele routes voeren van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
Families en natuurliefhebbers voelen zich even goed als de actieve vakantieganger en de vrijetijds sporter.

Maak van de gelegenheid gebruik om de Panoramaweg richting Waldeck West en verder richting de stuwdam te fietsen.
Bij een leuke fietstocht, legt u deze 10km af in ongeveer 30 a 40 minuten.
U zult zich verbazen over de enorme muur van de stuwdam.

In de nacht van 16 op 17 mei 1943 werd, als onderdeel van Operatie Chastise,
de stuwdam vernietigd door een bomaanval van de Britten.
Hierdoor ontstond een enorme verwoesting. Een vloedgolf met golven van 6-8 meter spoelde door de vallei tot wel 30 km stroomafwaarts.

Op de stuwdam vindt u in het Sperrmauer-museum nog meer informatie over deze gebeurtenis.
uitzichtterras Slot Waldeck

zeilboten op Edersee

kabelbaan naar Slot Waldeck

Met de kabelbaan naar slot Waldeck

Met de Waldecker Bergbahn zweeft u vanaf het meer omhoog naar de Schlossberg.
Tegen kleine kosten kan men de fiets mee naar boven nemen. Openingstijden: dagelijks van 9.30-18.30 uur. Daarvandaan kunt u verder gaan naar de stad en slot Waldeck, waarnaar deze hele vakantieregio is genoemd.
Vanaf het slot hebt u een schitterend uitzicht op het meer, de stuwdam en het Edergebergte. U kunt daarna nog verder langs het water fietsen, of u door het pondje aan de overkant laten zetten. En van daaruit nog 4 km naar het uitgangspunt fietsen.

Fietsen in het schitterende middelgebergte

In Hessen bestaat een uitgebreid netwerk van lange fietsroutes onder de naam " Hessischen Radfern- wege".
Al deze routes met een totale lengte van 2400 km zijn aangegeven met het bord van de Hessische fietsbond.Dit schitterende middelgebergte landschap in hartje Duitsland biedt alles wat de fietsliefhebber begeert: prachtige stroomdallandschappen glooiende heuvels fantastische uitzichten accommodatie horecagelegenheden bezienswaardigheden culturele highlights
Een drietal van deze routes lopen door het Natuurpark Kellerwald–Edersee en door het Nationaal Park -    Fuldaradweg = Hessischer Radfernweg R1 -    Rotenburg a. d. Fulda – Melsungen (31 km) -    Melsungen – Kassel (31 km) -    Nordhessenroute Eder–Fulda–Werra = Hessischer Radfernweg R5 -     Korbach – Vöhl/Herzhausen (18 km) -    Herzhausen – Affoldern (27 km) -    Vom Waldecker Land ins Rheintal = Hessischer Radfernweg R6 -     Ginsheim/Gustavsburg – Gernsheim (49 km) -    Gernsheim – Lampertheim (32 km)

fietspad langs Edersee           brug bij asel

fietser met hond in de omgeving van de vakantie woningen
In deze mooie omgeving kunt u prima
fietsen of biken

MTB

Dichtbij onze vakantiewoning kunt u prima biken.
Het Kellerwald leent zich uitermate voor uitdagende MTB ritten. Afgelegen paden en onverharde wegen bieden veel plezier om te fietsen.
Fanatieke gevorderden vinden er volop uitdagende parcours, maar ook beginners kunnen er terecht. Er is voor ieder wat wils. In de plaats Willingen is er een speciaal nieuw freeride gebied, dat in deze vorm uniek is in Duitsland.
fietser in het Kellerwald
Heerlijk fietsen door de beukenbossen van het Kellerwald.
Aan de linkerzijde ziet u de Edersee doorschemeren.

Waldecker land

Dit schitterende middelgebergte landschap in hartje Duitsland biedt alles wat de fietsliefhebber begeert: prachtige stroomdallandschappen glooiende heuvels, fantastische uitzichten langs de verschillende fietsroutes.

Er zijn vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, zoals de verschillende kastelen. van waaruit u een mooi panorama uitzicht heeft over de wijde omgeving. De verschillende steden organiseren ook zelf gedurende het hele jaar, leuke culturele evenementen.

Voor meer informatie zie de website
http://www.ederseeradwege-4you.de/
fietsers langs de Edersee

fieters op Am Sternberg

Nationaal park

Als u de lange fietstochten te ver vindt en zo af en toe een korte fietstocht zou willen maken is ook de directe omgeving van ons vakanhuisje een zeer goed alternatief daarvoor.
De paden in het National Park Kellerwald-Edersee zijn uitstekend bewegwijzerd.
Maar zoals u al eerder kon lezen ligt onze vakantiewoning tegen de helling van een berg, zodat dit wat moeilijk te fietsen kan zijn Het Nationaal Park zelf heeft een minder hoogteverschil. Bij de start van de vele routes is vaak ook een goede parkeerplaats te vinden. U kunt dan met de auto er naar toe rijden en van daaruit verder gaan fietsen.
fietser in het Kellerwald
HOME