Kassel - Stad van sprookjesvertellers gebroeders Grimm

Onze vakantiewoning in de sneeuw

het wapen van Kassel
Wapen van Kassel

centrum van Kassel

Kerstmarkt in Kassel

centrum van Kassel

Centrum Kassel


Kassel

Kassel is de regionale hoofdstad van deelstaat Noord-Hessen in Duitsland. Deze grote stad is te bereiken op een uur rijden van ons vakantiehuisje dichtbij Sauerland. Het vormt het culturele, wetenschappelijke (universiteit) en zakelijke centrum van de regio. Deze schitterend gelegen stad is ook interessant voor toeristen. Kassel heeft iets in petto voor iedere smaak en iedere stemming.
Tot de interessantste over gebleven oude gebouwen behoort het Ottoneum, de Martinskirche en de Brüderkirche.

Wereldberoemd is de vijfjaarlijkse Documenta. Liefhebbers van hedendaagse kunst trekken van heinde en ver naar deze beroemde kunsttentoonstelling. Aan de beroemde Documenta herinneren verschillende kunstwerken in het stadscentrum.

Sprookjesfans volgen in de hoofdstad van de Duitse sprookjesroute de voetsporen van de gebroeders Grimm, rustzoekenden vinden in de kuurwijk van Kassel-Wilhelmshöhe tal van kuur - en wellnessmogelijkheden.

Sinds 1983 is Kassel een kuuroord door het aanboren van een warmwaterbron.
De Kurhessen Therme grenst aan de oostelijke stadsrand en de groene omgeving die overgaat in het park Wilhelmshöhe.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het park Wilhelmshöhe en de kunstcollectie in Schloss Wilhelmhöhe.
In bergpark Wilhelmshöhe worden elk jaar van mei tot oktober op woensdag en zondag waterspeelkunsten vertoond. Aan de voet van het momument Hercules dat op 200 meter hoogte ligt, begint een fantastisch waterspektakel. Enorme watervallen lopen over verschillende gedeelten ,over het Aquaduct naar het eind in het meer. Uiteindelijk ontstaat er door enome druk een fontein van 52m hoog.
Eveneens is Kassel een levendige stad met veel musea en talrijke evenementen.
In de kerstperiode kunt u veel sfeer en gezelligheid proeven bij de gezellige grote kerstmarkten met vele kraampjes met lekkernijen van deze streek. In de zomermaanden vinden verschillende muziekuitvoeringen plaats in het park Wilhelmshöhe en in de herfst de Kasseler Musiktage. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Hercules, waterspeelkunst van Kassel

Waterspel Hercules
gebroeders Grimm

Sprookjesverzamelaars
gebroeders Grimm