Korbach - Stad met leuke winkelstraat en terrasjes nabij Sauerland

Onze vakantiewoning in de sneeuw

Bronzen beeld Korbach Korbach

In Korbach smelten de Duitse kleinstadtraditie en het moderne heden samen. De stad is tegenwoordig een zeer gezellig inkoopcentrum en biedt naast een uitnodigende voetgangerszone ook veel historie.
De goed bewaard gebleven oude stadskern met veel vakwerk- en steengevelhuizen,en gotische kerken en pakhuizen, zijn getuigen van Korbachs grote verleden.
In de middeleeuwen was er in Korbach een frankische koningshof, waaruit de stad zich ontwikkelde. In 1188 kreeg de stad het Soester stadsrecht en maakte deel uit van de bond van Hanzesteden. Het museum heeft waardevollen kunstschatten en biedt inzicht in 1000 jaar stadgeschiedenis.
Maar ook voorwerpen van de belangrijkste goudopslagplaats in Duitsland en een grandioze blik in de oertijd.
In het Korbacher Museum verenigen zich op eenmalige wijze de historische- en moderne architectuur, welke is bekroond met een prijs.
Vandaag de dag vindt u goed verzorgde plantsoenen tussen de dubbele middeleeuwse stadsmuren. Iedere dinsdag om 14.30 uur en iedere zaterdag om 10.30 uur zijn er rondleidingen door de historische stadskern.

Vakantiewoning 121 Frankenau

Wij verhuren ons comfortabele vakantiehuisje op vakantiepark Feriendorf Frankenau. Ons huisje ligt midden in het natuurrijke gebied Nationaalpark Kellerwald Edersee. Hiervandaan kun je heerlijk genieten van rust, natuur en van een prachtige wandeling. Voor meer informatie over ons huisje Lees verder

vakantiewoning
het wapen Korbach


Korbach