Activiteiten en uitstapjes in omgeving van onze vakantiewoning

Edersee

zwembad

heloponte
Heloponte

Familiebad Heloponte Met drie baden (nietzwemmers, zwemmers und kinderbad), en een royaal aangelegde Ligweide met oude, schaduwgevende bomen en een attraktie zandbak ishet openluchtzwembad in HELOPONTE een verfrissende zomerpret in de Regio. Er is tevens een 50 m zwembad en een beach-volleybalveld voor iedereen die graag sportief wil zijn. Tevens is er een binnenzwembad voor de periode dat het openluchtzwembad gesloten is. Kijk voor meer mogelijkheden op de website van het
zwembad Heloponte
.


Henkel-Erlebnisbad Vöhl

Het zwembad heeft een saunalandschap, en een 70 m lange glijbaan, whirlpools,massagedouches en een voetenmassage. Er is ook een kinderparardijs met een kinderbad,waterpaddestoel,een breedwaterglijbaan en een speelweide. Het saunalandschap heeft 2 binnen sauna's een stoombad en een biosauna met lichteffecten. Voor meer info over openinsgtijden e.d. kunt u bellen naar Tel. (0 56 35) 3 70

Strandbad Vöhl-Asel-Süd

Dit strandbad isgeschikt voor kleine kinderen, er is een ligweide, kiosk/restaurant, grillplaats, campingplaats

Waldschwimmbad Haina (Kloster)-Löhlbach

Het verwarmde "boszwembad" beschikt over een zwembad en een kinderbad met waterglijbaan. Tevens is er een kinderbad en een kiosk. Geopend van mei tot augustus dagelijks van 10–19 Uur.
tennishal Frankenau

tennisbaan squashbaan
Tennissen en Squashen in Frankenau

Even lekker sportief bezig zijn en een balletje slaan?

Op enkele minuten loopafstand van onze vakantiewoning bereikt u de overdekte tennishal van Frankenau welke is gelegen aan de rand van vakantiepark Frankenau.
Heerlijk tennissen of squashen en u volledig uitleven op een van de squash en tennisbanen van Frankenau.
De tennishal telt twee tennisbanen en een squashbaan.
Voor meer informatie en contactgegevens kunt u kijken bij de tennishal van Frankenau. U dient vooraf te reserveren.

Wilt u na het tennissen nog even een lekker hapje eten en drinken dan kunt u terecht bij de bistro van de tennishal of in het restaurant van het vakantiepark.
huifkartocht Manege Kellerwald

Direct aan het begin van het vakantiepark, vlakbij onze vakantiewoning, ligt de manege Kellerwald. Deze manege biedt huifkartochten in het Nationalpark en paardrijlessen aan voor groot en klein. Voor meer info kunt u terecht op de website van manege Kellerwald.
Ettelsberg Seilbahn in de sneeuw Ettelsberg-Kabinenseilbahn

Het hele jaar door geopend van 9–17 uur, wanneer men kan skieen is de kabelbaan vanaf 8.00 uur geopend. Kabelbaan naar het Hochplateau van de Ettelsberg. Hier boven bevindt zich de authentieke Ettelsberghütte (Siggi), de unieke Willinger Hochheide met Wandelgebied en in de Winter de langste Skipisten van de regio. Tel. 05632 / 969 820
rondvaartboot Personenrondvaart op de Edersee

Maak het u naar uw zin op de comfortabele schepen van de Diemel en Edersee vloot. De grote en de kleine kapiteins onder ons zullen niet alleen enthousiast zijn, maar genieten ook van het mooiste uitzicht over de Edersee. De personenrondvaartboot Edersee biedt in het seizoen, volgens dienstregeling Lijnvaart- en Rondvaarten.
Twee nieuwe moderne schepen (540-700 Personen) staan ter beschikking. Zie ook personenschiffahrt Edersee
zomerrodelbaan Sommerrodelbahn Edersee

Met een lift wordt men 250 meter omhoog getrokken om vervolgens naar beneden te gaan op de langste rodelbaan van de regio. Met de remhendel kunt u de snelheid zelf regelen. Liever wat minder actie, dan is een minigolfspel in een stenen spellandschap de juiste keus. Verder is hier een avonturenspeelplaats, een trampoline, een nautic jet, een dierenknuffelweide, bungee jump, een uitzichttoren en een gezellig terras.

Openingstijden:
van pasen tot eind Oktober, dagelijks van 9.30uur tot minstens 18.00uur.
Tel. 05634 / 66461
wildpark Edersee WildtierPark Edersee

Ook wilde dieren zijn in het Waldeckerland thuis. In het wildpark ziet u niet alleen vossen en hazen, maar ook wolven moeflons wilde zwijnen en roofvogels en exotische dieren laten zich zien. Het is voor alle kinderen een belevenis om met de dieren vriendschap te sluiten in de knuffelweide. Laat u beroeren door de inheemse dieren en door een roofvogelshow in een onvergetelijke omgeving. Het 80 ha grote Wildpark is een instelling van het Nationaalpark Kellerwald Edersee Tel. 05623 / 933 035 2
kartbaan Kartbaan Winterberg met familie funcenter

De kartbaan bestaat uit een indoor kartbaan met een 300 meter lang parcour en een outdoor kartbaan van 850 meter. Karten is een spannende, snelle en uitdagende sport. Wanneer je plaats neemt in het kuipstoeltje en je de lichten op groen ziet gaan, waan je je voor even de opvolger van Michael Schumacher, die zijn carrière op de kartbaan is gestart.
Verder is er een panoramabistro met uitzicht op de indoorkartbaan en zijn er race-simulatoren, speelautomaten en een kinderbaan met tractoren.
Meer info vindt u ook op de website.
sneeuwwitje in Bergfreiheit
edelsteenslijperij
Bergfreiheit

Bergfreiheit ligt op ongeveer 15 km van onze vakantiewoning, gelegen in het Kellerwald.
Voornaamste bezienswaardigheden van dit dorp zijn:

    - het "Kupfererzbergwerk",
    - de edelsteenslijperij Lange,
    - het Bergamtsmuseum en natuurlijk het huis van Sneeuwwitje.
Het dorp van sneeuwwitje, waar men een wandeling kan maken met sneeuwwitje en de 7 dwergen. Voor erg moedige kinderen is er met een kaarslamp een avondtocht te maken.
Van April tot Oktober iedere 1e en 3e zaterdag in de maand.

Kupfererzbergwerk Bertsch
Er bestaat de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de oude mijngangen van de koperertsmijn. Dit kan het hele jaar door van 14.00 uur tot 16.00 uur,behalve in de maanden december en januari. De paden door de mijn zijn goed onderhouden en niet moeilijk te belopen.
Voor meer info kijkt u op de website van het Kupfererzbergwerk
Edelsteenslijperij Lange
De edelsteenslijperij van de familie Lange is een begrip in de wijde omgeving.
Hier wordt bijna elk type steen verzaagd en geslepen. De slijperij is op bepaalde tijden te bezoeken, maar de daarnaast gevestigde winkel is vaker geopend. De website van de slijperij Edelsteinschleiferei-lange Filiale Reinhardshausen
Am Schützenplatz 2
34537 Bad Wildungen - Reinhardshausen
gebroeders Grimm Brüder Grimm-Museum Kassel

De beroemdste sprookjesvertellers zijn de gebroeders Grimm. In het Duitse Kassel is een heel museum aan hen gewijd. De gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm behoren tot de belangrijkste Duitse sprookjesverzamelaars. Zij leverden echter ook een belangrijke bijdrage aan de Duitse taal en literatuurwetenschap (Jacob was taalkundige), de geschiedschrijving, kennis van oude mythes en ze schreven zelfs politieke werken.
Al deze uiteenlopende aspecten komen aan bod tijdens een boeiende langdurige expo in het 'Brüder Grimm Museum' in Kassel. Daar staat ook de authentieke versie van hun beroemde sprookjesboek tentoon, dat uitgroeide tot het meest gelezen en meest verspreide boek uit de Duitse cultuurgeschiedenis. Het museum schetst natuurlijk ook uitgebreid de levensloop van deze twee beroemde broers,maar er is ook veel aandacht voor het werk van de schilderende broer, Ludwig Emil Grimm, die als romantisch tekenaar en etser naam heeft gemaakt.
Openingstijden Maandag- zondag 10-17 Uur, Woensdag tot 20 Uur.
mijn Besucherbergwerk Grube Christiane

Aan de voet van de Iberg, direkt aad de rand van Willingen, werd meer dan 100 jaar lang leisteen ingewonnen. In de voormalige mijn, der "Grube Christine", liggen vier kolossale leisteenbanken van 2 tot 20 m dikte, die voor ca. 350 tot 400 miljoenen jaren zich hebben ontwikkeld. Hier beleven bezoekers de meer dan 800-jährige geschiedenis van de gewinning van rode ijzererts. Mineralen- en Fossilienverzameling bevindt zich in het daarnaast gelegen museum.
maislabyrinth Maislabyrinth am Edersee

Een echte belevenis is het lopen in het doolhof van het maislabyrinth. Er is ook een echt maiszwembad en een Outdoor-Slalombaan met Go-Karts, tractorrondrit, springkussen, speelplaats, kinderboerderij. Bezichting van landbouwapparatuur, nuttig gewas, natuurpad voor educatieve doeleinden, en een Maislabyrinth-Quiz.
aquapark Aquapark am Edersee

De Edersee in miniformaat uitgestalt als waterspeelplaats, direkt aan der Sperrmauer in het Edertal-Hemfurth/Edersee. Rondvaart,bootverhuur, surf en zeilscholen zijn ook voorhanden. Tel. 05623 / 808 0
ijsbaan-Willingen Eissporthalle Willingen

In de zomer en de winter biedt de 30x 60 m grote ijsbaan afwisselende ijspret. Schaatsen en schaatshulpen voor kinderen zijn te huur. Meer hierover vindt op de website van de ijshal.
Hochseilgarten Hochseilgarten Bad Wildungen

Aan de rand van het kuurpark van de stad Bad Wildungen is een Hochseilgarten. Vanaf de binnenstad is het park in slechts enkele minuten te bereiken. Centraal gelegen, maar toch in het groen. De Hochseilgarten bestaat feitelijk uit drie elementen. Het Lowropeparcour, de klimwand, en de oorspronkelijke Hochseilgarten.
Over drie etages en hoogtes tot 18 meter wachten verschillende elementen op uw ontdekking, zoals de Birmabrug, de zandloper en het net. U gaat met zijn tweeen in een parcour en kiest zelf uw weg.
Slot-Waldeck Schloss Waldeck

200 m boven het 27 km langen meer troont het karakteristieke bouwwerk van de regio, de machtige Burg Waldeck. Vroeger was dit een gevangenis. Tegenwoordig is er in het slot een First-Class-Hotel met verscheidene restaurants. Vanaf het uitzichtsterras heeft men een wonderbaarlijk uitzicht over de Edersee en op het Nationalpark Kellerwald-Edersee. Tel. 05623 / 5890
Slot Friedrichstein Schloss Friedrichstein

Schloss Friedrichstein is ontstaan in de jaren 1704 -1717 en ligt op 300 Meter hoge heuvel en reikt ver boven de stad uit In ieder jaargetijde lokt het bezoekers van heinde en verre. Als men de berg waarop het kasteel staat te voet beklommen heeft, wordt men beloond met een schitterend uitzicht over Bad Wildingen en de omgeving. Sinds 1980 is het slot een Café/Restaurant en een Jacht- en Militairmuseum.
Iedere woensdag is er een wafeldag, waarop onbeperkt wafels genuttigd kunnen worden.
adres Schlossstraße, 34537 Bad Wildungen
kaasmakerij Kellerwald–Hofkäserei und Jausenstube Dülfershof

Kaas, direkt van de boerderij Jausen. Zij bereiden zelf hun kazen, worstspecialiteiten en heerlijk gebak. In de winkel vindt men meer dan 20 soorten kaas en nog veel meer lekkernijen.
locomotief Hessencourrier Der Hessencourrier

De stoomtrein met historische diesellokomotieven toont de ontwikkeling van de laatste 100 jaar van de personenwagons van de Hessiche locale spoorbanen en de zijsporen. Robuust maar geenszins ongemakkelijk, beleeft u de rit in wagons van verschillende Hessische lokale spoorbanen. Het traject van de HESSENCOURRIER voert door de afwisselende Middelgebergte van Kassel naar Naumburg. Op de lange hellingen slepen de stoomlocomotiven van de HESSENCOURRIER zich met de krachtige stoomuitstoot bergopwaarts. Bij de halte in een station mogen de kinderen meekijken over de schouder van de stoker. Conducteurs in historische uniformen begleiden de treinen en in de buffetwagen zorgen de vrijwilligers ook voor de inwendige mens.


biker in bike-arena

bikespringer
Mountainbike arena

De routes van de Bike Arena worden in samenwerking met de Deutsche Sporthochschule Köln aangelegd vanuit de oogpunten sport, gezondheid, veiligheid en milieu. Zo kunnen de routes duidelijk ingedeeld worden bij de afzonderlijke bikertypes. Of het nu trekking-, sport- of racefietsers zijn: Iedereen vindt hier precies de route die voldoet aan zijn rijvaardigheid en conditie.
Het ligt aan de bobbaan van Winterberg en trekt op een magische manier mountainbikers aan. Bikepark Winterberg scoort met professioneel aangelegde trajecten. Mountainbiken, de eigen rijtechniek verbeteren of gewoon plezier hebben.
Het is het grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland. Hier ontmoeten bikers van de Europese mountainbike-scène elkaar! En nog iets wat het Bikepark zo aantrekkelijk maakt: de stoeltjeslift, die fiets en fietser na de afdaling gewoon weer terug naar boven brengt.

Bikepark Winterberg biedt u:

    - 6 km aangelegde afdalingstrajecten
    - Dubbele stoeltjeslift met bike-houder
    - Uitleendienst van bikes en beschermmateriaal
    - Cursus rijtechniek
    - Geleide tourenparagliding in Sauerland Paragliding

Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente vliegen , komt van het parachute springen. In tegenstelling tot een parachute, die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven, VLIEGEN dus.
Paragliding is de meest eenvoudige en natuurlijke vorm van vliegen. De bontgekleurde schermen die bij paragliding gebruikt worden, zijn sierlijke vleugels die langzaam en geruisloos door de lucht zweven.
In Duitsland heet dit AFS vliegen en in Bad Wildungen is er een AFS-Flugschule op deze site kunt u meer informatie krijgen over prijzen e.d.